Suuttimet

Suuttimet

Toimitamme suuttimet useimpiin dieselmoottoreihin. Kattavassa valikoimassamme on myös dieselkorjaamomme laadukkaasti kunnostamat ja kustannustehokkaat vaihtotuotteet. Vuosikymmenten kokemuksella ja laajan toimittajaverkostomme avulla löydämme asiakkaamme tarpeisiin parhaan vaihtoehdon.

Suuttimet testataan ja kunnostetaan Tampereen Lakalaivan dieselkorjaamossamme.

Komponentit korjataan pelkästään tähän tarkoitetussa puhdastilassa, joka on toteutettu Boschin laatuvaatimusten mukaisesti. Tila auditoidaan säännöllisesti.

Suuttimien testaukseen käytämme alan uusinta tekniikkaa. Käytössämme ovat seuraavat testilaitteet:

  • Bosch EPS 708 – Common rail -suuttimien ja pumppujen testipenkki
  • Bosch EPS 815 – yksikköpumppusuuttimien testipenkki
  • Bosch EPS 200 – Common rail -suuttimien testipenkki
  • Bosch EPS 100 – mekaanisten suuttimien testipenkki
Suuttimet – toimitus testaukseen/kunnostukseen

Henkilö- ja pakettiautoissa kiinni olevat kunnostettavaksi tulevat suuttimet ja pumput irrotetaan muissa toimipisteissämme, joista ne toimitetaan Lakalaivaan testattavaksi ja kunnostettavaksi.

Raskaan kaluston suuttimet ja pumput toimitetaan irrotettuina Lakalaivaan. Tarvittaessa huoltomiehemme avustaa komponenttien irrotuksessa.

Suuttimet toimitetaan testaukseen mahdollisimman hyvin suojattuna tiiviissä muovipussissa. Suuttimien mukana toimitetaan tarvittavat tiedot: yhteystiedot, koneen ja moottorin tiedot, käyttötuntimäärä/kilometrit ja vian kuvaus. Näiden tietojen avulla pääsemme parhaaseen lopputulokseen.

Testaus

Suuttimille suoritettavat alkutoimenpiteet riippuvat aina suuttimen tyypistä. Esimerkiksi testattavat common rail ja piezo-suuttimet puhdistetaan ultraäänimenetelmällä ennen testausta. Tällä toimenpiteellä varmistetaan oikeat testitulokset. Puhdistuksen jälkeen dieselasentaja suorittaa testauksen tähän tarkoitetulla laitteella. Jokaisen suuttimen testitulokset raportoidaan. Raportin perusteella pystytään päättelemään onko suutin kunnossa, korjattavissa ja onko korjaaminen taloudellisesti järkevää.

Kunnostus

Testattu kunnostuskelpoinen suutin puretaan ja siihen vaihdetaan tarvittavat osat. Peruskunnostuksessa suuttimeen vaihdetaan normaalisti pohjamutteri, reikäsuutin, venttiili, venttiilin tiivistysrengas, venttiilikuula, kuulajohde, kiinnitysmutteri ja O-renkaat/rengas . Tarvittaessa voimme vaihtaa myös sähköisiä komponentteja, kuten solenoidin. Lopuksi kunnostettu suutin testataan ja testitulokset dokumentoidaan. Suuttimen testauksen ja kunnostuksen jälkeen suutin suojataan.

Bosch Quality Scan -ohjelman mukaisesti kunnostetut komponentit dokumentoidaan suoraan Bosch-järjestelmään. Järjestelmästä on nähtävissä suuttimelle tehdyt korjaustyöt ja käytetyt varaosat.

Vaihtosuuttimet

Kunnostamme yleisimpiä suutinmalleja heti toimitettavaksi. Kauttamme saa myös ensiasennusvalmistajien kunnostamia vaihtosuuttimia. Vastikesuutin tulee palauttaa sovitusti vaihtosuuttimen paketissa muovipusseineen.

Vaihtosuuttimien vastikkeiden kelpoisuuskriteerit ovat nähtävissä täältä.

Autamme sinua mielellämme kaikissa suutinasioissa.

 

Bosch-logo592486077VDO_logo